INGIN HANTAR BARANG KE SABAH & SARAWAK?

Kami di Merong Freight Sdn Bhd menyediakan perkhidmatan hantar barang ke Sabah dan Sarawak. Perkhidmatan ini merangkumi perkhidmatan “Door to Door”. Kami juga membuat penghantaran kereta selain barangan untuk dihantar ke Sabah dan Sarawak.

Perkhidmatan hantar barang ke Sabah dan Sarawak adalah melalui kapal laut / kontena kargo 20′ & 40′  secara FCL-Full Container Load ataupun secara LCL-Loose Container Load.

LCL : Less than Container Load iaitu jenis pengiriman barang tanpa menggunakan kontena dengan kata lain pembungkusan. Jika hantar barang ke Sabah dan Sarawak menggunakan jenis pengiriman LCL, maka barang yang tersebut akan ditujukan ke Gudang pengumpulan shipping agent. Daripada pihak Gudang tersebut akan mengumpulkan barang-barang kiriman LCL lain sehingga memenuhi quota untuk di loading atau di muat ke dalam kontena.

  • Untuk hantar barang ke Sabah dan Sarawak, anda boleh memilih jenis pengangkutan LCL jika barangan dalam kuantiti yang sedikit.

Hantar Barang ke Sabah dan Sarawak

FCL : Full Container Load iaitu jenis pengiriman barang dengan menggunakan kontena. Walaupun proses hantar barang ke Sabah dan Sarawak lebih pantas dengan mode LCL, tetapi jika shipper mengirimkan barangnya dengan menggunakan container maka jenis pengiriman ini disebut dengan FCL.

Hantar Barang ke Sabah dan Sarawak

Hantar barang ke Sabah dan Sarawak secara FCL ialah jenis pengiriman barang dengan menggunakan kontena kargo 20′ ataupun 40′ tanpa berkongsi dengan barangan daripada pengirim yang lain.

  • Sesuai untuk pengirim yang mempunyai barangan dalam kuantiti yang banyak dan ingin memuatkan barangan seperti perabot rumah, kereta, motorsikal dalam satu kontena yang sama.

Kami bersedia untuk memenuhi kehendak pelanggan-pelanggan kami bagi tujuan

penghantaran barangan peribadi, perniagaan, kereta dan lain-lain.

Daripada Semenanjung ke Labuan, Sabah & Sarawak atau sebaliknya ke Semenanjung melalui udara, laut dan darat.

Jadi, jika anda ingin hantar barang ke Sabah dan Sarawak, anda boleh memilih jenis mode pengiriman yang diingini dan kami boleh menyesuaikan dengan keperluan logistik anda.

Harga yang kami tawarkan adalah termurah di pasaran mengikut berat dan saiz barang yang hendak dihantar.

Lawati kami di laman sosial :

Insta_Icon-300x300FB_ICON1-300x3002000px-Twitter_Logo_Mini.svg_-300x3002000px-Youtube_icon.svg_-300x300

Merong Freight Sdn Bhd

Mohon SEBUT HARGA anda ! Sila isi form berikut. Kami akan memberi maklumbalas dalam mas 24Jam.

Atau hubungi kami di 0351039688 / 9697

Permintaan Sebut Harga

  • (1)Lokasi Pengambilan & Penghantaran (2)Berat Barang & Dimensi Barang (3)Jenis Barang