Anda mencari perkhidmatan hantar barang ke Sabah & Sarawak?

Terlalu banyak prosedur untuk diuruskan? Tak tahu syarikat mana yang boleh dipercayai?

Gunakan Perkhidmatan Kami !

Kami di Merong Freight Global menyediakan perkhidmatan hantar barang ke Sarawak dan hantar barang ke Sabah. Kami menyediakan perkhidmatan pengurusan hantar barang yang mudah, telus dan jitu.

JANGAN KUSUT, JANGAN PENING!

Kami di Merong freight Global Sdn Bhd berkhidmat untuk memudahkan proses hantar barang ke Sabah dan Sarawak, termasuk pengendalian, penyimpanan, penyediaan dokumentasi, dan clearance. Pengurusan hantar barang ke Sarawak dengan cepat, murah serta selamat.

Perkhidmatan hantar barang ke Sabah dan Sarawak adalah melalui kapal laut / kontena kargo 20′ & 40′  secara FCL-Full Container Load ataupun secara LCL-Loose Container Load.

LCL : Less than Container Load iaitu jenis pengiriman barang tanpa menggunakan kontena dengan kata lain pembungkusan. Jika hantar barang ke Sabah dan Sarawak menggunakan jenis pengiriman LCL, maka barang yang tersebut akan ditujukan ke Gudang pengumpulan shipping agent. Daripada pihak Gudang tersebut akan mengumpulkan barang-barang kiriman LCL lain sehingga memenuhi quota untuk di loading atau di muat ke dalam kontena.

  • Untuk hantar barang ke Sabah dan Sarawak, anda boleh memilih jenis pengangkutan LCL jika barangan dalam kuantiti yang sedikit.

FCL : Full Container Load iaitu jenis pengiriman barang dengan menggunakan kontena. Walaupun proses hantar barang ke Sabah dan Sarawak lebih pantas dengan mode LCL, tetapi jika shipper mengirimkan barangnya dengan menggunakan container maka jenis pengiriman ini disebut dengan FCL.

Hantar barang ke Sabah dan Sarawak secara FCL ialah jenis pengiriman barang dengan menggunakan kontena kargo 20′ ataupun 40′ tanpa berkongsi dengan barangan daripada pengirim yang lain.

  • Sesuai untuk pengirim yang mempunyai barangan dalam kuantiti yang banyak dan ingin memuatkan barangan seperti perabot rumah, kereta, motorsikal dalam satu kontena yang sama.

Kami bersedia untuk memenuhi kehendak pelanggan-pelanggan kami bagi tujuan

penghantaran barangan peribadi, perniagaan, kereta dan lain-lain.

Daripada Semenanjung ke Labuan, Sabah & Sarawak atau sebaliknya ke Semenanjung melalui udara, laut dan darat.

Lawati kami di laman sosial :

 

Mohon SEBUT HARGA anda ! Sila isi form berikut. Kami akan memberi maklumbalas dalam mas 24Jam.

Atau hubungi kami di 0351039688 / 9697

Permintaan Sebut Harga

  • (1)Lokasi Pengambilan & Penghantaran (2)Berat Barang & Dimensi Barang (3)Jenis Barang